Soi Dog Foundation vaatii koirien ja kissojen jalostusta koskevien lakien tiukempaa täytäntöönpanoa

Melkein vuosi sen jälkeen, kun Thaimaan koiran- ja kissankasvattajia säätelevä lainsäädäntö tuli voimaan, Soi Dog Foundation on ilmaissut huolensa sen täytäntöönpanosta ja todennut, että konkreettisia oikeudellisia toimia ei ole vielä ryhdytty.

Kyseiset säädökset – Koirien hyvinvointi koiranjalostustiloilla ja kissojen hyvinvointi kissankasvatustiloilla – julkaistiin Valtioneuvoston lehdessä 18 ja astuvat voimaan 2020. Niiden varmistamiseksi on kuitenkin tehty vain vähän. toteutetaan tehokkaasti.

Thaimaan julmuuden ehkäisemistä ja eläinten hyvinvointia käsittelevän komitean jäsenenä Soi Dog Foundation oli tiiviisti mukana laatimassa tätä lainsäädäntöä, joka on voimassa koirien ja kissojen hyvinvoinnin varmistamiseksi jalostustiloilla ja lemmikkikaupoissa. tehostaa tällaisten tilojen ja myymälöiden tarkastuksia; ja sulkea ne, jotka eivät täytä tarvittavia standardeja.

Laissa hahmoteltuja standardeja ovat mm. eläimen ravinto ja ruokinnan määrä, aitauksen tai lepopaikan koko, liikunnan, sosiaalistamisen ja eläinlääkärin hoidon saatavuus, elinaikanaan tuottamien pentueiden enimmäismäärä. ja missä vaiheessa ne pitäisi luopua kasvatuksesta kokonaan.

Vaikka Soi Dog Foundation ei ole samaa mieltä koirien ja kissojen tarkoituksellisesta kasvattamisesta – varsinkin kun otetaan huomioon maassa jo vallitseva valtava kulkukanta – he tunnustavat sen tapahtuvan ja haluavat varmistaa kaikkien mukana olevien eläinten hyvinvoinnin.

"Ymmärrämme, että [viranomaisten] on ollut vaikea vierailla jalostustiloilla ja muissa kaupallisissa tiloissa pandemian aikana", sanoi tri Tuntikorn Rungpatana (tohtori Oob), joka edustaa Soi Dogia edellä mainitussa komiteassa. "Tänä aikana olemme kuitenkin nähneet tilojen sulkeutuneen talouskriisin vuoksi ja eläimiä hylättyinä, mikä on myös suuri ongelma."

"Nyt kun tilanne Covid-19:n kanssa on paranemassa, toivomme näkevämme myönteistä muutosta koiran- ja kissanjalostukseen näiden lakien mukaisesti", hän lisäsi.

Tohtori Oobin mukaan näiden lakien tarvetta on ohjannut epäinhimilliset kasvatuskäytännöt kaikkialla maassa. Ei ole harvinaista, että esimerkiksi pennut ja kissanpennut sairastuvat ja kuolevat uusissa kodeissaan, koska ne on myyty ennen välttämättömien rokotteiden saamista. Samoin eläinten terveydestä ja hyvinvoinnista ei juurikaan kiinnitetä huomiota sen jälkeen, kun ne on lopetettu kasvatuksesta.

On myös laajempaa keskustelua koirien tarkoituksellisen jalostuksen etiikasta – erityisesti sellaisten koirien, joilla on täysin sopimattomia Thaimaan ilmastoon ja joilla on sukusiitoksen seurauksena geneettisiä häiriöitä – kun kaduilla ja tarhoissa on jo niin paljon ansaitsevia koiria. kodeista ja jotka ovat yhtä upeita kumppaneita.

"Adoptio on tietysti parempi eläinten hyvinvoinnin kannalta kuin ostaminen kasvattajilta, ja ympäri maata on turvakoteja, jotka adoptoivat eläimiä ilmaiseksi, mukaan lukien Soi Dog Foundation", sanoi tohtori Oob.

Soi Dog Foundationilla on pitkä kokemus tuhansien koirien ja kissojen adoptoinnista rakastaviin koteihin sekä Thaimaassa että ulkomailla, ja kaikki heidän pelastetut eläimensä on steriloitu/kastroitu, täysin rokotettu, mikrosiruttu ja lääketieteellisesti ja käyttäytymisarvioitu. Säätiö tarjoaa tarvittaessa myös adoption jälkeistä tukea.

Jos henkilö kuitenkin haluaa hankkia koiran tai kissan kasvattajalta adoptoinnin sijaan, säätiö kehottaa tukemaan eläinten hyvinvointia ajatellen toimivaa maatilaa ja ilmoittamaan tilasta, joka ei tee sitä. Huolesta voi ilmoittaa kotieläinkehitysosastolle, Provincial Livestock Companylle ja District Livestock Inspectorille DLD 4.0 -älypuhelinsovelluksen kautta. Vaihtoehtoisesti niistä voi ilmoittaa Soi Dog Foundationille osoitteessa [sähköposti suojattu]

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.