Thaimaan kansanterveysministeriö ehdottaa "endeemisiä hiekkalaatikoita" aluksi kolmelle turistisaarelle, mukaan lukien Phuket, jotta viihdepaikat voisivat avata laillisesti uudelleen

KUVA: Prachachat

Kansallinen -

Thaimaan kansanterveysministeriö suunnittelee ehdottavansa niin sanottuja "endeemisiä hiekkalaatikoita" kolmelle turistisaarelle, nimittäin Koh Samuille, Koh Changille ja Phuketille, ja mahdollistaa yöviihdepaikkojen avaamisen uudelleen laillisesti näillä alueilla.

Varsinkin Pattaya ja Bangkok jätetään alkuperäisen ehdotuksen ulkopuolelle huolimatta niiden rönsyilevasta yöelämän toimialasta, sillä kansanterveysviranomaiset haluavat aluksi rajoittaa lailliset uudelleen avaamiset saarille, joita heidän mukaansa voidaan valvoa helpommin.

Kansanterveysalan kansliapäällikkö Kiattiphum Wongrajit sanoi tänään, 12. toukokuuta, että suunnitelmaa esitettäisiin aluksi Covid-19-tilanteen hallinnan keskukselle (CCSA) harkittavaksi ensimmäisenä toimintasuunnitelmana Thaimaan endeemisen ajanjakson lähestymiseksi. Yli vuoden jälkeen laillisesti avattu yöelämä, joka on ollut karkeasti suljettuna huhtikuusta 2021 lähtien. Tällä hetkellä baari- ja yöelämäala toimii joka tapauksessa paperilla "muunnetuina ravintoloihin" erilaisin rajoituksin ja säännöin.

Hiekkalaatikko voisi sisältää rajoitusten lieventämistä tietyissä paikoissa ja paikoissa. Yksi niistä oli viihdepaikkojen paluu, jotka voisivat avata uudelleen joidenkin alla rajoituksia, joita ei erikseen selitetty. Rajoitukset vieraillessa myös julkisia puistoja ja joukkoliikenteessä matkustamista kevennetään, jotta ihmiset asteittain sopeutuisivat normaaliin arkeen.

CCSA:n tulevassa yhtiökokouksessa 20. toukokuuta, komitean on määrä keskustella "Thailand Pass" -rekisteröinnin tarkistamisesta ja viihdepaikkojen uudelleen avaamisesta lisävaiheissa, CCSA:n apulaistiedottajan Apisamai Srirangsanin tänään antaman lausunnon mukaan.

Päätös riippuisi kuitenkin Covid-19-tilanteesta, uusien tartuntojen trendistä ja Thaimaan ihmisten yhteistyöstä, hän lisäsi.

Mitä tulee naamiomandaattiin, joka on ulkomaalaisten turistien suosittu kysymys, ne eivät näytä menevän minnekään pian. Napsauta tästä lukeaksesi lisää siitä.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

 

 

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.