Thaimaa lähestyy Covid-19:n uudelleenmäärittelyä "endeemiseksi", mutta sillä ei ole tarkkaa aikataulua, kansanterveysministeri sanoo

Bangkok -

Thaimaan Covid-19-tilanne on kohentumassa ja kutsuu tautia pian endeemiseksi, kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul totesi tänään 11.

Ministeri kertoi Associated Pressille Kansallisen tartuntatautikomitean kokouksen jälkeen, että Covid-19-tartuntojen tilanne on parantunut ja Thaimaa lähestyy joka hetki sitä, että tauti julistetaan endeemiseksi.

Anutin kuitenkin korosti, että tiedottamisen tarkkaa aikataulua ei voida vielä hakata kiveen. Anutin totesi, että Covid-19:n endeemisen leimaamisesta heinäkuun aikana ei ollut takeita.

Kansallinen tartuntatautilautakunta tunnusti myös kaikkien osapuolten valmiuden avata liiketoimintansa uudelleen, kun maa on valmis avaamaan toimintansa täysin uudelleen ja ottamaan vastaan ​​ulkomaiset matkailijat, Anutin sanoi. Valiokunta keskusteli tänään myös mahdollisuudesta avata lailliset viihdepaikat/baarit uudelleen ja miten kasvomaskimandaatti pannaan täytäntöön Thaimaahan matkustavien turistien keskuudessa, ja korostettiin, että he olivat huolissaan siitä, että monet turistit eivät käyttäneet naamioita ja että Thaimaa ei ollut vielä valmis poistamaan tai helpottamaan mandaatteja. Sen lisäksi kokoontumista ja muuta vastaavaa toimintaa voidaan nyt tehdä ennaltaehkäisevien toimenpiteiden puitteissa.

Ministeri mainitsi myös, että Thaimaan FDA on nyt hyväksynyt kahden rokotteen ikärekisteröinnin jatkamisen; Covovax ja Spikevax. Yksittäinen Covovax-rokoteannos voidaan nyt pistää 12-vuotiaille tai sitä vanhemmille lapsille, koska aiemmin lapsi oli rekisteröity vain 18-vuotiaana. Puolet annoksesta Modernan Spikevax-rokotetta on nyt tehokas 6-17-vuotiaille lapsille.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

 

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.