Thaimaan hallitus peruuttaa Test and Go -ohjelman, keventää laillisia juoma-aikoja ja lisää Covid-kokouksen yhteenveto

Kansallinen -

Muutosten kohokohdat

  • Test and Go on poissa, hotellien ennakkovarausta ei vaadita (paitsi rokottamattomat). AKA ei pakollisia Covid-19-testejä ennen saapumista tai sen jälkeen.

  • Thailand Pass on edelleen pääasiassa vakuutuksen ja rokotusten aseman osoittamiseksi

  • Alkoholin tarjoilupaikat voivat pysyä auki keskiyöhön asti, vaikka ne muutetaan edelleen ravintoloksi eikä laillisesti baareiksi tai yöelämäksi.

  • Pakollinen vakuutus alennettu 10,000 XNUMX dollariin

  • Voimassa 1. toukokuuta

Pääministeri Prayut Chan-O'Chan johtama Covid-19-tilannehallinnon keskuksen yleiskokous on ilmoittanut "Test&Go" -ohjelman peruuttamisesta ja vyöhykkeiden lieventämisestä valvotuilla alueilla (oranssit vyöhykkeet) 1. toukokuuta alkaen.

Ensinnäkin Thailand Pass säilyy, lähinnä rokotustilan ja vakuutustodistuksen tarkistamiseksi. Tätä arvioidaan jatkuvasti. Thailand Pass keskeytetään myös väliaikaisesti järjestelmän päivittämiseksi uusiin sääntöihin, jotka alkavat toukokuun ensimmäisenä päivänä. Niiden, jotka ovat jo tehneet varauksen, on tiedusteltava erikseen hotelleilta/Thailand Passilta mahdollisista hyvityksistä tai "isoisä"-lausekkeista 1. toukokuuta jälkeen. Ennen 1. toukokuuta sovelletaan kaikkia nykyisiä sääntöjä.

"Test&Go" -järjestelmän romutuksen seurauksena kaikki pakolliset Covid-19-testit rokotetuille matkustajille on peruttu saapuessaan kuningaskuntaan ja vain yksi oma-ATK-testi on suositeltavaa (mutta ei pakollista) heidän oleskelunsa aikana. Jos infektio havaitaan, heidän on mentävä hoitoon vakuutusprosessin kautta. Pohjimmiltaan, kun joku tulee Thailiin

Rokottamattomilta turisteilta vaaditaan RT-PCR-testi 4.-5. päivänä Thaimaahan saapuessaan. Jos negatiivinen, itse-ATK-testiä (rapid antigen) suositellaan myöhemmin heidän oleskelunsa aikana. Jos infektio havaitaan, heidän on mentävä hoitoon vakuutusprosessin kautta. Rokottamattoman henkilön on edelleen varattava hotelli ennakkoon viideksi päiväksi ja suoritettava pakollinen viiden päivän hotelliolo/karanteeni, toistaiseksi tämä voi muuttua myöhemmin tänä vuonna.

CCSA ilmoitti myös alentavansa sekä rokotettujen että rokottamattomien matkustajien ryhmien vakuutuksen vähimmäissuojaa vähintään 20,000 10,000 dollarista XNUMX XNUMX dollariin.

Korkean riskin henkilöt, jotka olivat olleet tekemisissä Covid-19-positiivisen henkilön kanssa, tarvitsevat nyt vain viiden päivän karanteenin. Heidän tulee myös tehdä itse ATK-testi päivänä 5 ja päivänä 10. Päivinä 6-10 heidän sallitaan lopettaa karanteeni, mutta heidän on jatkettava oireidensa itsevalvontaa ja itsetestausta päivänä XNUMX.

Kotimaisten määräysten osalta CCSA on kaavoittanut kaikki valvonta-alueiden eli oranssin vyöhykkeen provinssit korkeavalvonta-alueille tai keltaiselle vyöhykkeelle ja jotkin turistilentäjäalueille tai siniselle vyöhykkeelle. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että kaikki maan provinssit noudattavat nyt periaatteessa samoja sääntöjä.

Tämän seurauksena Thaimaassa on nyt 0 provinssia korkeimmilla ja tiukimmilla valvonta-alueilla (tummanpunainen), enimmäisvalvonta-alue (punainen vyöhyke) ja valvonta-alueet (oranssi vyöhyke), jotka sanelivat Covid-19-sääntöjen tason. asetettiin.

Korkeavalvonta-alueilla on nyt 65 maakuntaa, joihin kuuluvat:

Kalasin, Kamphaeng Phet, Khon Kaen, Chanthaburi, Chachoengsao, Chaiyoeng, Chiang Rai, Trang, Trat, Nakhon Phanom, Nakhon Sawan, Narathiwat, Pattani, Narathiwat, Phra Sawan, Mukthan, Lamphun, Lamphun, Samram, Saong Songh, Samram, Saong Songh , Sa Kaeo Saaburi, Sing Buri, Sukhothai, Suphan Buri, Surin, Nong Khai, Nong Bua Lamphu, Ang Thong, Amnat Charoen, Uthai Thani, Ubon Ratchathani, Tak, Nakhon Nayok, Ubon Ratchathani, Nakhon Ratchasima, Nakhon Ratchasima, , Prachuap Khiri Khan, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Phatthalung, Phichit, Phitsanulok, Ranong, Ratchaburi, Samut Prakan, Samut Sakhon, Surat Thani, Udon Thani ja Uttaradit

Sininen vyöhyke tai matkailun pilottialueet ovat nyt lisääntyneet 10 maakunnasta 12 maakuntaan, joihin kuuluvat: Bangkok, Kanchanaburi, Krabi, Chonburi, Chiang Mai, Nonthaburi, Pathum Thani, Phang Nga, Phetchaburi, Phuket, Rayong ja Songkhla.

Teknisesti baarit ja yökerhot sekä viihdepaikat pysyvät laillisesti suljettuina ja jatkavat muunnetuina ravintoloksina. Tätä arvioidaan tulevaisuudessa, CCSA totesi. Kuten edellä todettiin, "ravintoloita" olevat paikat voivat kuitenkin tarjota alkoholia laillisesti keskiyöhön asti toukokuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Kaikki yllä olevat muutokset astuvat voimaan 1. toukokuuta. TPN huomauttaa, että mikään näistä ei ole virallista ennen kuin se on painettu lakina Royal Gazettessa, joka perustuu yleensä menneisyyteen tehtyihin päätöksiin juuri ennen sen voimaantuloa. Kaikki julkistetut säännöt ja käytännöt, kuten aina, voivat muuttua.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.